Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-36 54 15 13

Aanpak

Waarom Lindekracht? Voor vragen over opvoeding en ouderschap kun je terecht bij het consultatiebureau, bij het Centrum voor Jeugd en Gezin, bij de GGD, de huisarts, de buurvrouw en bij je vrienden. Het verschil met Lindekracht is dat de aanpak van Lindekracht deskundig, praktisch, realistisch en holistisch is. Tijd is kostbaar. Zowel in de werkomgeving als in een druk gezinsleven. Je hebt geen zin in ellenlange trajecten en goedbedoelde adviezen. Trainingen moeten dus praktisch en concreet toepasbaar zijn.Lindekracht is in staat professionals, opvoeders en ouders op een praktische manier te ondersteunen, coachen en trainen. Binnen een goede sfeer, waarin je je snel op je gemak zult voelen, krijg je antwoorden en inzichten, bruikbaar thuis en in de werkomgeving.

Ontwikkelen doe je samen.

Het trainingsaanbod van Lindekracht, gespecialiseerd in het jonge kind  Iedere leeftijd van het kind brengt nieuwe situaties, vragen en uitdagingen met zich mee. Denk aan thema’s als voeding, zindelijkheid, emoties, sensitiviteit, verstandhoudingen binnen het gezin, spel en speelgoed. Om deze situaties op een verantwoorde én plezierige manier te kunnen benaderen, heb je als professional, opvoeder of ouder telkens nieuwe vaardigheden nodig. Die leer je in de praktijk, maar soms kun je daarbij best een steuntje in de rug gebruiken. Lindekracht ondersteunt iedereen die met jonge kinderen (en hun ouders) omgaat: ouders – opvoeders – professionals in zorg, opvang en onderwijs. Lindekracht geeft op een laagdrempelige, toegankelijke en empatische manier inzicht in de omgang met het kind. Individueel en in groepsbijeenkomsten.

Lindekracht ontleent haar naam aan de kracht van de Lindeboom. Die staat symbool voor kracht, moederlijkheid en liefde en bescherming. Het is een sterke boom die meer dan 100 jaar oud kan worden. Het lichtgroene hartvormige blad is stevig en ziet er tegelijkertijd zacht, zelfs transparant uit. Diepgeworteld, reikend naar de wolken, verbindt deze boom als het ware de aarde met de hemel. Ofwel denken, voelen en doen. De linde, als drager van krachtige kenmerken, heeft alles in zich om symbool te staan voor die belangrijke facetten in opvoeding. De trainingen en coaching van Lindekracht wordt dan ook best omschreven als: holistisch, praktisch en realistisch.