Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-36 54 15 13

Het is zover!

24 januari 2014

Wauw, wat ben ik trots! Precies zeven jaar na het starten van mijn praktijk is er nu een nieuwe site en een nieuw logo. Nog steeds dezelfde vertrouwde kwaliteit, maar met hernieuwde kracht en uitstraling: praktisch, verfrissend en herkenbaar. Precies zoals Lindekracht bedoeld is.

We schrijven september 2005 en ik lig dromerig te kijken naar onze eerstgeborene, een zoon. De komende maanden zal ik overweldigd worden door emoties. Van prille verliefdheid naar onwennige beschermingsdrang en van machteloze onzekerheid naar tomeloos geluk. Ik herinner me de eerste nacht thuis nog goed; zouden we weten wat hij nodig heeft als hij begint te huilen? Natuurlijk wisten we dat niet. Maar, we leerden snel en ontdekten langzamerhand de do's en dont's bij baby's. Urenlang stond ik aan zijn wiegje te kijken, verlangend te wachten tot hij zijn oogjes open zou doen en ik hem eruit mocht pakken. Want in de eerste drie maanden hebben al mijn baby's maar op twee plekken gelegen: in mijn armen (oke, soms ook in die van hun vader) of in bed... en dan vaak met mij samen. Jort deed iets in mij ontwaken waarvan ik het bestaan tot dan niet kende; moedergevoel. Hij daagde mij uit naar hem te kijken, van hem te leren, boeken te verslinden om zijn behoeften te leren kennen, om deze vervolgens net zo hard weer aan de kant te gooien, te praten met andere moeders, te luisteren naar deskundigen, te voelen wat mijn intuïtie zei, te vertrouwen op de basis van liefde. Tegelijk met de geboorte van Jort werd ik moeder en voor het eerst in mijn leven; pedagoge in hart en ziel. Begrijp me niet verkeerd; ik had al jaren geleden mijn studie Pedagogiek positief afgerond en werkte met veel plezier op verschillende plekken waar ik mijn theoretische kennis goed kon toepassen. Maar toen mijn zoon werd geboren explodeerde er een soort passie binnen in mij; het lang opgeborgen verlangen om volwassenen te vertellen hoe zij hun kinderen liefdevol kunnen ondersteunen. Ik kan me niet anders heugen dan dat ik als kind al wist: het is mijn pad om opvoeders en kinderen met elkaar te verbinden.

Slechts 15 maanden later werd onze tweede geboren; een dochter. We waren zo gelukkig met onze zoon - ondanks de frusterende momenten van onzekerheid - dat we niet konden wachten op een tweede hummeltje. En onze wens werd snel vervuld. En waar Jort in mij het vuur deed ontwaken, leerde Phileine me om daadwerkelijk actie te ondernemen. Dus tijdens mijn bevallingsverlof schreef ik mijn bedrijfsplan en ontwikkelde ik de eerste training. Geheel passend in mijn eigen leven heette die: "Mama zwanger, papa ook in blijde verwachting." Ik schreef me in bij de Kamer van Koophandel, bedacht een naam en logo, bezette een standje op de regionale babybeurs en mijn praktijk was geboren. Met mijn lieve kleine meisje in de draagdoek op mijn buik opende Lindekracht haar deuren. Mijn praktijk was uniek in de regio, werd verwelkomt door ouders, collega's toonden interesse en ook de media schonk volop aandacht. En hoewel de eerste training inmiddels vergroeid is in een andere, geef ik nog steeds met veel plezier de Workshop Draagdoek knopen.

Vanaf dat moment kende de praktijk alleen maar groei. In razend tempo steeg het aantal consulten en kon ik mijn baan als locatiemanager in de kinderopvang opzeggen. Ook het aantal cursussen steeg. De meeste ontwikkelde ik zelf gebaseeerd op vragen die ouders het vaakst aan mij stelden. Thema's zoals boosheid, zelfvertrouwen en gehoorzaamheid kregen allemaal aandacht. En zoals Lindekracht zich ontwikkelde, zo ontplooide ik me ook; ik volgde opleidingen, bijscholingen en cursussen, las boeken en leerde vooral van de kinderen en ouders om mij heen. Ik sjeesde rond om ouderavonden te geven, werd uitgenodigd voor lezingen en schreef artikelen voor magazines. Gedurende de jaren werden mijn trainingen steeds meer bezocht door collega's, kindercoaches, onderwijzers, kraamverzorgsters en psychologen.

Mijn gezin groeide met mijn werk mee, want in na bijna 4 jaar kregen we nog een zoon en een jaar later onze jongste knul. Toen was mijn gezin compleet. En nu, precies 7 jaar na het starten van Lindekracht, heb ik ook die scheppingsfase afgerond. Naast het starten van een nieuw netwerk en een gloednieuwe opleiding voor deBabycoach is er nu ook tijd voor vernieuwing in Lindekracht. De basis staat, de pijlers zijn gezet en de visie is glashelder. Ingeluid door een nieuwe site en een nieuw logo, gaat Lindekracht zich, naast ouders, ook richten op het aanbieden van trainingen aan organisaties en professionele opvoeders. Nog steeds dezelfde vertrouwde kwaliteit, nog steeds dezelfde passie, maar met hernieuwde kracht en uitstraling: praktisch, verfrissend en herkenbaar. Want, ontwikkelen doe je immers samen.

Leave your comments

0
terms and condition.

Comments

  • No comments found